Yleisimmät virheet WordPressin käytössä

NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan
NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan.

WordPress on suosituin sisällönhallintajärjestelmä ja sen käyttö vain yleistyy. Nyt jo yli 30 % kaikista maailman nettisivuista on tehty WordPressillä!

Olet sitten WordPress-aloittelija tai kokenut konkari, niin tarkista ettet tee näitä yleisimpiä virheitä WordPressin käytössä.

Et ota varmuuskopioita

Saamme paljon yhteydenottoja, joissa asiakkaan sivustolle on tullut ongelma ja sivusto ei enää toimi tai sitten sivusto on hakkeroitu.

Nopein tapa palauttaa sivusto takaisin toimintaan, on varmuuskopio. Sen jälkeen tilkitään mahdolliset tietoturva-aukot kuntoon ja ongelmat korjataan.

Tee itsellesi ja yrityksellesi palvelus, ja ota säännöllisesti varmuuskopiot WordPress-sivuistasi ja myös kaikista muista tärkeistä tiedostoistasi.

Jätät WordPressin päivitykset huomioimatta

Milloin viimeksi olet päivittänyt WordPress-järjestelmän, teeman ja lisäosat?

Pidä WordPress ja lisäosat päivitettyinä, niin parannat jo huomattavasti verkkosivujesi tietoturvaa.

Lue artikkelimme siitä, miten voit tehdä WordPress-kotisivuistasi tietoturvallisemmat.

Heikot salasanat ja käyttäjätunnus

Onko WordPressin käyttäjätunnuksenasi admin? Se on yleisin käyttäjätunnus, ja siten hakkereille helppo arvattava.

Jos tällä hetkellä käyttäjätunnuksesi on admin, vaihda se heti! Tässä ohjeet:

Kirjaudu admin-käyttäjätunnuksellasi sisään WordPressiin ja klikkaa vasemmasta valikosta Käyttäjät.

Sen jälkeen klikkaa ”Lisää uusi”. Kirjoita vahva käyttäjätunnus sekä vahva salasana ja lopuksi klikkaa ”Lisää uusi käyttäjä” -painiketta.

Kun olet luonut uuden käyttäjätunnuksen, kirjaudu sillä sisään ja käy poistamassa admin käyttäjätunnus.

Hidas palvelin

Ei kannata valita sitä kaikista halvinta palvelintilaa, koska se ei monestikaan ole riittävä.

Mitä halvempi webhotelli, sitä useampi sivusto kyseiseltä palvelimelta usein löytyy. Tämä johtaa sivujesi hidastumiseen ja sivusi saattavat olla usein alhaalla eli toimimattomana.

Panosta edes kymppi kuussa palvelintilaan, jotta vältät suurimmat ongelmat. Jos pyörität verkkokauppaa tai muuten vain isoa sivustoa, kannattaa miettiä omaa palvelinta.

Suosittelemme WordPress-sivustoille Hostingpalvelun webhotelleja, etenkin WordPress-webhotelleja, jotka ovat suunniteltu nimenomaan WordPressiä ajatellen.

Käytät kuvia, joita ei ole optimoitu

Toivottavasti et käytä sivuillasi suoraan kamerastasi otettuja kuvia, koska ne saattavat olla esimerkiksi 3000 x 2000 pikseliä ja kooltaan monta megatavua.

Käytä aina vain niin suurta kuvaa kuin todella tarvitset. Ja muista myös kompressoida kuvasi ennen kuin lisäät ne WordPressiin.

Käytät WordPressin oletusasetuksia

WordPress käyttää oletuksena riisuttua URL-rakennetta, joka kannattaa muuttaa heti. Voit muuttaa sen Asetukset -> Osoiterakenne -kohdasta.

Muista myös muuttaa sivustosi kuvaus, joka on oletuksena ”Ihan uusi WordPress-sivusto”. Kuvauksen voit muuttaa Asetukset -> Yleinen -kohdasta.

Lue myös muista asioista, jotka kannattaa tehdä heti, kun asennat WordPressin.

Valitsit väärän WordPress-alustan

Kuulit tuttavasi kehuvan WordPressiä ja perustit kotisivut WordPress.comissa ja nyt ihmettelet, että mikset voi esimerkiksi asentaa lisäosia sivustollesi. Olet tässä tapauksessa valinnut väärän WordPress-alustan!

Kannattaa ladata WordPress-järjestelmä osoitteesta WordPress.org, joka asennetaan omalle palvelimelle. Lue Suomen hakukonemestarit blogista miten WordPress.com ja WordPress.org eroavat toisistaan.

Jos haluat meidän siirtävän WordPress.com sivusi WordPress.orgiin, voit tilata siirron meiltä. Katso hinnastosta alkaen hinnat.

Käytät liikaa lisäosia

Lisäosilla saat luotua helposti lisää toiminnallisuuksia WordPress-sivuillesi, mutta jokaisen lisäosan asennuksen myötä tulee mahdollisuus yhteensopivuusongelmille sekä sivuston hidastumiselle.

Testaa lisäosan yhteensopivuus muiden lisäosien kanssa ensiksi testipalvelimella. Jos sinulla ei ole testipalvelinta, ota meihin yhteyttä ja voimme luoda sinulle sellaisen edulliseen hintaan.

Lue listauksemme parhaista ilmaisista WordPress-lisäosista.

Tilaa WordPress-sivustollesi ylläpito. Tarjoamme WordPress-sivuston ylläpidon alkaen 20 € kuukaudessa! Kaksi henkilöä auttamassa toisiaan sekä WordPress-logo taustalla.
Tilaa WordPress-sivustollesi ylläpito. Tarjoamme WordPress-sivuston ylläpidon alkaen 20 € kuukaudessa! Kaksi henkilöä auttamassa toisiaan sekä WordPress-logo taustalla.

MITEN WP-APU PALVELU TOIMII?

1. Lähetä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi tai soita numeroon 044 239 6296 ja kerro millainen ongelma sinulla on WordPress-verkkosivujesi kanssa.

2. Tämän jälkeen kysymme WordPress-sivustosi URL-osoitetta, jotta voimme nähdä ongelman.

3. Annamme sinulle hinta-arvion ongelman korjaamisesta.

4. Jos hyväksyt hinta-arvion, aloitamme työt. Töiden aloittamiseksi tarvitsemme WordPress-sivustollesi tilapäiset ylläpitäjän tunnukset, jotka voit poistaa, kun olemme korjanneet ongelmasi. Lue tästä linkistä ohjeet, miten voit luoda uuden WordPress-käyttäjätunnuksen.

5. Kun olemme korjanneet ongelman sivustollasi, ilmoitamme siitä sinulle.

Palvelulla on 100% tyytyväisyystakuu eli jos emme saa jostain syystä korjattua ongelmaasi, sinua ei laskuteta.

MIETITYTTÄÄKÖ JOKIN?

Jos sinua mietityttää WordPress-verkkosivuissa mikä tahansa asia, ota meihin yhteyttä.

Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.