WordPress välimuistin tyhjennys

Välimuistin tyhjentäminen WordPress-sivustolla

NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan
NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan.

WordPress.org sivustolta löytyy yli 59 000 lisäosaa. Suosituimmat välimuistituksen lisäosat WordPressille ovat LiteSpeed Cache, W3 Total Cache, WP Fastest Cache ja WP Super Cache.

Välimuisti eli cache nopeuttaa WordPress-kotisivujen latautumista. Välimuistin tarkoitus on säilöä usein ladattavaa sisältöä. Jos välimuistitus on asennettu kunnolla, se toimii niin, että kun esimerkiksi etusivu on kerran latautunut, se latautuu samalla käyttäjällä seuraavalla kerralla välimuistista eli paljon nopeammin kuin normaalisti. Oletuksena siis ettei välimuistia ole tässä välissä tyhjennetty.

WordPress välimuisti

Miksi sitten välimuisti tulee välillä tyhjentää?

Aina, kun päivität jonkun sivun tietoja, muokkaat esimerkiksi tekstejä tai vaihdat kuvia, on välimuisti hyvä tyhjentää, jotta muutokset näkyvät kaikille.

Joskus käy myös niin, että sivuilla menee esimerkiksi jonkun lisäosan päivityksen yhteydessä jokin asia pieleen eli ns. ”bitti poikittain” ja tästä tuloksena saattaa olla, että sivustosi asiakasnäkymä näkyy joko täysin valkoisena tai tyyliasetukset ovat pielessä. Tähän saattaa auttaa välimuistin tyhjentäminen.

Lue lisää: Mitä tehdä, kun WordPress-päivitys ei onnistu?

Tästä artikkelista löydät ohjeet WordPressin neljää suosituinta välimuistitus lisäosaa varten.

LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache lisäosalla on yli kaksi miljoonaa asennusta.

LiteSpeed Cache lisäosan välimuistin pystyt tyhjentämään viemällä hiiren kursorin yläpalkissa näkyvän ikonin päälle ja klikkaamalla ”Purge All” -painiketta.

WP Super Cache

WP Super Cache lisäosalla on yli kaksi miljoonaa asennusta.

WP Super Cache lisäosan välimuistin pystyt tyhjentämään klikkaamalla yläpalkista ”Delete Cache” -painiketta. Avautuvalta sivulta klikkaa ”Delete Expired” -painiketta ja sen jälkeen vielä ”Delete Cache” -painiketta.

WP Fastest Cache

WP Fastest Cache lisäosalla on yli miljoona asennusta.

WP Fastest Cache lisäosan välimuistin pystyt tyhjentämään viemällä hiiren kursorin yläpalkissa näkyvän ikonin päälle ja klikkaamalla ”Tyhjennä koko välimuisti” -painiketta. Joskus eteen tulee tilanteita, joissa pitää klikata myös ”Tyhjennä välimuisti ja pienennetyt CSS/JS” -painiketta, joten klikkaa peräjälkeen molempia painikkeita, jolloin WP Fastest Cache lisäosan välimuisti on varmasti tyhjennetty kaikin osin.

W3 Total Cache

W3 Total Cache lisäosalla on yli miljoona asennusta.

W3 Total Cache lisäosan välimuistin pystyt tyhjentämään viemällä hiiren kursorin yläpalkissa näkyvän Performance päälle ja valitsemalla valikosta ”Purge All Caches”.

——–

Ole meihin yhteydessä, jos haluat meidän auttavan sinua sivustosi välimuistin kanssa, korjaavan jonkun ongelman sivustoltasi tai olet kiinnostunut WordPress-sivujen ylläpidosta.

NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan
NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan.

MITEN WP-APU PALVELU TOIMII?

1. Lähetä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi tai soita numeroon 044 239 6296 ja kerro millainen ongelma sinulla on WordPress-verkkosivujesi kanssa.

2. Tämän jälkeen kysymme WordPress-sivustosi URL-osoitetta, jotta voimme nähdä ongelman.

3. Annamme sinulle hinta-arvion ongelman korjaamisesta.

4. Jos hyväksyt hinta-arvion, aloitamme työt. Töiden aloittamiseksi tarvitsemme WordPress-sivustollesi tilapäiset ylläpitäjän tunnukset, jotka voit poistaa, kun olemme korjanneet ongelmasi. Lue tästä linkistä ohjeet, miten voit luoda uuden WordPress-käyttäjätunnuksen.

5. Kun olemme korjanneet ongelman sivustollasi, ilmoitamme siitä sinulle.

Palvelulla on 100% tyytyväisyystakuu eli jos emme saa jostain syystä korjattua ongelmaasi, sinua ei laskuteta.

MIETITYTTÄÄKÖ JOKIN?

Jos sinua mietityttää WordPress-verkkosivuissa mikä tahansa asia, ota meihin yhteyttä.

Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.