WordPress-logo ja säädin, jonka alla lukee 'Turn off comments in WordPress'. Kuvitus symboloi kommenttien poistamista käytöstä WordPress-sivustolla.

Näin poistat kommentoinnin käytöstä WordPress-sivustollasi

NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan
NordVPN banneri, nopeampi kuin koskaan.

WordPress on suosittu ja joustava alusta verkkosivujen luomiseen. WordPressin mukana tulee monia ominaisuuksia, kuten kommentointimahdollisuus. Vaikka kommentointi voi olla hyödyllistä vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden kannalta, on tilanteita, joissa kommentointimahdollisuuden poistaminen käytöstä on järkevää. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi yrityssivustot, joissa halutaan keskittyä tiedon jakamiseen ilman keskustelua tai henkilökohtaiset blogit, joissa halutaan välttää roskapostikommentteja ja ylimääräistä ylläpitotyötä.

Kommentoinnin hallinnan hyödyt ja haitat:

 • Hyödyt: Vähemmän roskapostia, parempi sivuston hallinta, selkeämpi käyttäjäkokemus.
 • Haitat: Vähemmän vuorovaikutusta, vähemmän käyttäjäpalautetta suoraan sivustolla.

Miten poistaa kommentointi WordPress-sivustolla?

Mikäli koet, että kommentoinnin poistaminen käytöstä WordPress-sivustollasi on tarpeellista, tämä opas auttaa sinua suorittamaan toimenpiteen askel askeleelta. Jos kuitenkin tunnet, että tarvitset ammattilaisen apua tai haluat keskittyä liiketoimintaasi ilman teknisiä murheita, olemme valmiina auttamaan sinua sivustosi ylläpidossa ja kehityksessä. Lue lisää WordPressin huolenpitopalvelusta Sitrusmedia.fi sivustoltamme.

Valmistelut

Ennen kuin aloitat kommentoinnin poistamisen käytöstä, on tärkeää tehdä muutamia valmisteluja, jotta prosessi sujuu mahdollisimman mutkattomasti ja turvallisesti.

Varmuuskopion ottaminen sivustosta

Ensimmäinen ja tärkein askel on täydellisen varmuuskopion ottaminen WordPress-sivustostasi. Varmuuskopiointi varmistaa, että sinulla on aina mahdollisuus palauttaa sivustosi entiseen tilaansa, jos jokin menee pieleen.

Kommentointiasetusten merkitys ja niiden vaikutus

On hyvä ymmärtää, miten kommentointiasetukset vaikuttavat sivustosi toimintaan ja käyttäjäkokemukseen. WordPress tarjoaa useita eri tapoja hallita kommentteja, ja näiden asetusten muuttaminen voi vaikuttaa sivuston käyttöön monin eri tavoin. Käyttäjäkokemuksen selkeyttäminen ja roskapostikommenttien ehkäisy ovat yleisiä syitä kommentoinnin poistamiselle käytöstä.

Lue lisää: WordPressin kommenttijärjestelmän hallinta

Jos nämä valmistelut tuntuvat monimutkaisilta tai aikaa vieviltä, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Meillä on vuosien kokemus WordPress-sivustojen hallinnasta ja voimme hoitaa kaikki tekniset yksityiskohdat puolestasi, jotta voit keskittyä olennaiseen.

Kommentoinnin poistaminen käytöstä asetuksista

WordPress tarjoaa useita sisäänrakennettuja vaihtoehtoja kommentoinnin hallintaan ja poistamiseen. Seuraavassa käydään läpi, miten voit poistaa kommentoinnin käytöstä yleisissä asetuksissa, yksittäisissä artikkeleissa ja sivuilla, sekä massamuokkaustyökalun avulla.

Yleiset asetukset

 1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliin ja siirry kohtaan Asetukset -> Keskustelu.
 2. Poista valinta kohdasta ”Salli kommentointi uusille artikkeleille”. Tämä estää uusia kommentteja tulevista artikkeleista, mutta ei poista aiempia kommentteja.
 3. Voit myös säätää muita keskusteluasetuksia, kuten kommenttien moderointia ja roskapostin suodatusta tältä sivulta.

Yksittäisten artikkelien ja sivujen asetukset

 1. Avaa Artikkelit tai Sivut-valikko ja valitse artikkeli tai sivu, jonka kommentoinnin haluat poistaa käytöstä.
 2. Vieritä sivua alas kohtaan Keskustelu ja poista valinta kohdasta Salli kommentit. Tai oikeasta sivupalkista asetuksista Keskustelu-kohdasta sama asia, riippuen käytätkö Classic Editoria vai et.
 3. Tallenna muutokset.

Kommentointiasetusten massamuokkaus

 1. Siirry kohtaan Artikkelit tai Sivut ja valitse useita artikkeleita tai sivuja.
 2. Klikkaa Massatoiminnot-valikosta Muokkaa ja sitten Käytä.
 3. Muokkaa Kommentit-asetusta ja valitse ”Älä salli”.
 4. Tallenna muutokset.

Näiden asetusten avulla voit tehokkaasti hallita kommentointia sivustollasi. Jos tarvitset apua asetusten muokkaamisessa tai haluat ammattilaisen hoitavan työn puolestasi, olemme aina valmiina auttamaan.

Kommentoinnin poistaminen käytöstä teemojen kautta

Jos yleiset asetukset eivät riitä tai haluat poistaa kommentoinnin kokonaan teeman kautta, voit tehdä sen muokkaamalla teeman tiedostoja. Tämä vaatii hieman teknistä osaamista, mutta seuraavat ohjeet auttavat sinua eteenpäin.

Teeman functions.php-tiedoston muokkaus

 1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliin ja siirry kohtaan Ulkoasu -> Teeman tiedostoeditori.
 2. Valitse teeman functions.php-tiedosto.
 3. Lisää alla näkyvä koodi tiedoston loppuun.
 4. Tallenna muutokset.
// Poista kommentit käytöstä
function disable_comments_post_types_support() {
  $post_types = get_post_types();
  foreach ($post_types as $post_type) {
    if(post_type_supports($post_type, 'comments')) {
      remove_post_type_support($post_type, 'comments');
      remove_post_type_support($post_type, 'trackbacks');
    }
  }
}
add_action('admin_init', 'disable_comments_post_types_support');

Teeman asetukset ja mukautukset

Joillakin teemoilla on omat asetuksensa, joiden avulla voit hallita kommentointia. Tarkista teeman dokumentaatio ja asetukset kohdasta Ulkoasu -> Mukauta. Sieltä voi löytyä yksinkertaisempi tapa poistaa kommentointi käytöstä ilman koodin muokkausta.

Jos koodin muokkaus tuntuu hankalalta tai haluat varmistaa, että kaikki tehdään oikein, voimme hoitaa työn puolestasi. Meillä on kokemusta eri teemojen ja WordPress-sivustojen räätälöinnistä, joten voit luottaa meihin kaikissa teknisissä kysymyksissä.

Kommentointiominaisuuksien poistaminen lisäosilla

Jos haluat poistaa kommentoinnin käytöstä ilman koodin muokkaamista tai yksittäisten asetusten säätämistä, voit käyttää WordPress-lisäosia. Lisäosat tarjoavat helpon tavan hallita kommentointia ja voivat tarjota lisäominaisuuksia, joita et muuten saisi käyttöön.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen uusi lisäosa sivustollasi tuo mukanaan uudet päivitykset ja uuden mahdollisuuden lisäosien väliselle yhteensopimattomuudelle. Jos haluat ulkoistaa teknisten muokkausten ja tietoturvapäivitysten tekemisen, niin kurkkaa Sitrusmedia.fi sivustoltamme WordPressin huolenpitopalvelun valmiit paketit.

Suositut lisäosat kommentoinnin poistamiseen

 1. Disable Comments
  • Tämä lisäosa on yksi suosituimmista ja helpoimmista tavoista poistaa kommentointi käytöstä. Se antaa mahdollisuuden poistaa kommentit kaikilta sisältötyypeiltä.
  • Asenna lisäosa siirtymällä WordPress-hallintapaneeliin kohtaan Lisäosat -> Lisää uusi ja etsi ”Disable Comments”. Asenna ja aktivoi lisäosa.
 2. Disable Comments – Remove Comments & Stop Spam
  • Toinen suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa yksinkertaisen tavan poistaa kommentit ja kaikki niihin liittyvät elementit sivustoltasi.
  • Asenna lisäosa samalla tavalla kuin edellä, etsimällä ”Disable Comments – Remove Comments & Stop Spam”.

Lisäosien asentaminen ja käyttöönotto

 1. Asenna ja aktivoi lisäosa kuten yllä on kuvattu.
 2. Siirry lisäosan asetuksiin (yleensä löytyvät kohdasta Asetukset tai oma valikkokohta lisäosan nimellä).
 3. Valitse asetuksista, miten ja missä haluat poistaa kommentit. Voit usein valita, poistetaanko kommentit kaikkialta vai vain tietyistä paikoista.
 4. Tallenna asetukset ja tarkista sivustosi varmistaaksesi, että kommentit on poistettu haluamallasi tavalla.

Lisäosien avulla voit nopeasti ja helposti hallita kommentointia ilman teknisiä haasteita. Jos kuitenkin tarvitset apua lisäosien valinnassa tai asennuksessa, tarjoamme asiantuntevaa tukea ja palveluita, jotta voit keskittyä tärkeämpiin tehtäviin. Tarjouspyynnön pyytäminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita mihinkään, joten pyydä tarjous.

Käytännön vinkit ja lisätoimenpiteet

Kun olet poistanut kommentoinnin käytöstä, on hyvä harkita muutamia lisätoimenpiteitä ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat pitämään sivustosi sujuvana ja turvallisena.

Kommenttien hallinta ja moderointi

Vaikka olet poistanut kommentoinnin uusista artikkeleista, vanhat kommentit voivat silti olla näkyvissä. Voit hallita ja moderoida näitä kommentteja WordPressin hallintapaneelista kohdasta Kommentit. Voit poistaa yksittäisiä kommentteja tai massatoimintona poistaa useita kommentteja kerralla.

Vanhojen kommenttien piilottaminen tai poistaminen

 1. Piilottaminen: Jos et halua poistaa vanhoja kommentteja, mutta et halua niiden näkyvän, voit piilottaa ne CSS:n avulla. Lisää alla näkyvä koodi teeman tyylitiedostoon (style.css) tai Mukauta-valikon kautta ”Oma CSS” -laatikkoon.
 2. Poistaminen: Jos haluat poistaa vanhat kommentit kokonaan, siirry kohtaan Kommentit, valitse poistettavat kommentit ja käytä massatoimintoa poistaaksesi ne.
.comments-area {
  display: none;
}

Roskapostikommenttien esto

Vaikka olet poistanut kommentoinnin käytöstä, roskapostikommentit voivat silti löytää tiensä sivustollesi. Suosittelemme käyttämään lisäosaa, kuten Cleantalk Anti-Spam, roskapostin suodattamiseen ja estämiseen.

Suojaa sivustosi edelleen

Kommentoinnin poistaminen voi parantaa sivustosi turvallisuutta, mutta on myös muita toimenpiteitä, jotka voit tehdä sivustosi suojaamiseksi. Pidä esimerkiksi WordPress-järjestelmä, teema(t) ja lisäosat ajan tasalla. Muista myös säännöllinen varmuuskopiointi.

Jos nämä toimenpiteet tuntuvat monimutkaisilta tai haluat varmistaa, että kaikki tehdään oikein, tarjoamme kattavia palveluita WordPress-sivustosi turvallisuuden ja ylläpidon parantamiseksi.

Yhteenveto

Kommentoinnin poistaminen käytöstä WordPress-sivustollasi voi parantaa käyttäjäkokemusta, vähentää roskapostia ja helpottaa sivuston hallintaa. Olemme käsitelleet useita eri tapoja poistaa kommentointi käytöstä, kuten yleisten asetusten, teemojen muokkauksen ja lisäosien käytön avulla. Näiden menetelmien avulla voit helposti hallita kommentointia sivustollasi ilman suurta vaivaa.

Kommentoinnin poistamisen vaikutukset:

 • Parempi hallinta: Voit keskittyä sivustosi sisällön parantamiseen ilman ylimääräistä moderointityötä.
 • Vähemmän roskapostia: Roskapostikommenttien määrä vähenee merkittävästi, mikä parantaa sivustosi turvallisuutta.
 • Selkeämpi käyttökokemus: Vierailijat voivat keskittyä lukemaan sisältöä ilman kommenttien häiriöitä.

Jos koet, että tarvitset ammattilaisen apua kommentoinnin poistamisessa tai muissa WordPress-sivuston hallintaan liittyvissä asioissa, mainostoimistomme on aina valmis auttamaan. Tarjoamme kattavia palveluita, jotka takaavat sivustosi sujuvan toiminnan ja parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.

Tilaa WordPress-sivustollesi ylläpito. Tarjoamme WordPress-sivuston ylläpidon alkaen 20 € kuukaudessa! Kaksi henkilöä auttamassa toisiaan sekä WordPress-logo taustalla.
Tilaa WordPress-sivustollesi ylläpito. Tarjoamme WordPress-sivuston ylläpidon alkaen 20 € kuukaudessa! Kaksi henkilöä auttamassa toisiaan sekä WordPress-logo taustalla.

MITEN WP-APU PALVELU TOIMII?

1. Lähetä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi tai soita numeroon 044 239 6296 ja kerro millainen ongelma sinulla on WordPress-verkkosivujesi kanssa.

2. Tämän jälkeen kysymme WordPress-sivustosi URL-osoitetta, jotta voimme nähdä ongelman.

3. Annamme sinulle hinta-arvion ongelman korjaamisesta.

4. Jos hyväksyt hinta-arvion, aloitamme työt. Töiden aloittamiseksi tarvitsemme WordPress-sivustollesi tilapäiset ylläpitäjän tunnukset, jotka voit poistaa, kun olemme korjanneet ongelmasi. Lue tästä linkistä ohjeet, miten voit luoda uuden WordPress-käyttäjätunnuksen.

5. Kun olemme korjanneet ongelman sivustollasi, ilmoitamme siitä sinulle.

Palvelulla on 100% tyytyväisyystakuu eli jos emme saa jostain syystä korjattua ongelmaasi, sinua ei laskuteta.

MIETITYTTÄÄKÖ JOKIN?

Jos sinua mietityttää WordPress-verkkosivuissa mikä tahansa asia, ota meihin yhteyttä.

Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.